تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: ویکی‏ها

تاریخ ارسال: شنبه، 2 بهمنماه 1389  

 

ویکی‌پدیا برای اغلب مردم بسیار پیچیده است

 
 

با وجود آن‌که ادعا می‌شود ویکی‌پدیا دایره‌المعارفی رایگان است که همه می‌توانند آن را ویرایش کنند، اما حقیقت آن است که اصلاح مطالب این سایت برای خیلی از مردم بیش از حد پیچیده است.  

 
 

با وجود آن‌که ادعا می‌شود ویکی‌پدیا دایره‌المعارفی رایگان است که همه می‌توانند آن را ویرایش کنند، اما حقیقت آن است که اصلاح مطالب این سایت برای خیلی از مردم بیش از حد پیچیده است.

جیمی ویلز بنیانگذار ویکی‌پدیا به بی‌بی‌سی گفت: «این سایت نسل جدیدی از شرکت‌کنندگان و نویسندگان داوطلب را می‌خواهد و البته حضور زنان هم باید در آن پر رنگ‌تر از گذشته شود».

ویکی‌پدیا بزرگ‌ترین دایره‌العمارف آنلاین و پنجمین سایت پرطرفدار جهان است که در تاریخ 15 ژانویه / 25 دی گذشته 10 ساله شد. این سایت تصمیم دارد تا پایان سال 2015 تعداد کاربران خود را از 400 میلیون به یک میلیارد نفر برساند، اما رسیدن به این هدف نیازمند آن است که واسط کاربری (interface) ویکی‌پدیا تغییر کند.

به گفته آقای ویلز، بساری از مردم از ویرایش و نوشتن مطالب جدید در این سایت واهمه دارند، چرا که کدهای موسوم به Wiki mark-up این سایت برای وارد کردن و شکل دهی به اطلاعات تا حد زیادی برای آن‌ها پیچیده به نظر می‌رسد.

زمانی که شما روی گزینه ویرایش کلیک می‌کنید، چند ساختار جدولی عجیب و ساختارهای دستوری Wiki را مشاهده می‌کنید که می‌تواند برای بسیاری از کاربران پیچیده به نظر بیاید. به همین دلیل این شرکت به سختی تلاش می‌کند تا با تغییر طراحی این سایت، کار ویرایش و نوشتن مطالب جدید را ساده‌تر کند.

اما یکی از تغییراتی که آقای ویلز به انجام آن تمایلی ندارد، تغییر مدل مالی این سایت است. ویکی‌پدیا یک سازمان غیر انتفاعی است که با کمک‌های کاربرانش اداره می‌شود. آقای ویلز در این باره گفت: «ما به تازگی بودجه خود برای سال جاری را جمع‌آوری کردیم و امسال سریع‌تر از هر زمان دیگری 16 میلیون دلار به دست آوردیم».

البته چهره آقای ویلز برای بسیاری از کاربران سایت آشناست، چرا که حتما شما هم تصویر او را در سایت دیده‌اید. اگرچه که او با استفاده از تصویرش مخالف بود، اما تست‌های اداره‌کنندگان سایت نشان داده است با استفاده از تصویر او میزان کمک‌های انجام شده به سایت افزایش پیدا می‌کند.

البته با وجود تمام کمک‌های انجام شده به ویکی‌پدیا، بودجه این سایت محدود است. ویکی‌پدیا نزدیک به 480 میلیون بازدیدکننده دارد، اما بودجه او محدود به 20 میلیون دلار است. با این اوصاف شاید بتوان گفت ویکی‌پدیا کارآمدترین سازمان خیریه‌ای است که با این بودجه محدود به این تعداد از کاربرانش سرویس می‌دهد.

برخی حقایق در مورد ویکی‌پدیا:

* تاریخ بازگشایی این سایت 15 ژانویه سال 2001 بود.

* اولین کلماتی که در سایت نوشته شد Hello World بود که توسط بنیانگذار ویکی‌پدیا جیمی ویلز روی سایت قرار گرفت.

* اولین ویرایش در این سایت در تاریخ 16 ژانویه اتفاق افتاد و تعداد این ویرایش‌ها تا انتهای اولین ماه به عدد 1000 رسید.

* هم‌اکنون 17 میلیون مقاله مختلف به 270 زبان روی سایت وجود دارد که همه آن‌ها توسط داوطلبان نوشته شده است.

* یک میلیاردمین ویرایش روی مطالب این سایت در تاریخ 16 آوریل سال 2010 انجام شد.

* این سایت در هر ماه توسط 400 میلیون نفر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

* ادعا می‌شود این سایت نزدیک به 80 هزار نویسنده دارد، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که اخیرا ویکی‌پدیا هزاران نفر از نویسندگان داوطلب خود را از دست داده است. اگرچه که مقامات سایت این گفته را انکار می‌کنند.

* گردانندگان سایت تلاش می‌کنند تعداد کاربران خود را تا سال 2015 به بیش از یک میلیارد نفر برسانند و در این بین تمرکز اصلی روی زنان و مردم کشورهای در حال توسعه است.

* برخی از منتقدان این سایت معتقدند مطالب نوشته شده در ویکی‌پدیا چندان قابل اطمینان نیستند؛ اما تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد برای موضوعاتی مانند علم این دایره‌المعارف بسیار مشابه با دایره‌المعارف‌های سنتی و به همان اندازه قابل اطمینان است.

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed