تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: دنیای اینترنت

تاریخ ارسال: سه شنبه، 22 تیرماه 1389  

 

اعتیاد به فیس‌بوک در حال افزایش است

 
 

تحقیقات جدید نشان می‌دهد جوانان و خصوصا زنان هر روز بیش‌تر به سایت‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک اعتیاد پیدا می‌کنند. 

 
 

خبرآنلاین - تحقیقات جدید نشان می‌دهد جوانان و خصوصا زنان هر روز بیش‌تر به سایت‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک اعتیاد پیدا می‌کنند.

محققان معتقدند شیوه‌های اعتیاد در عصر حاضر تغییر پیدا کرده و دیگر محدود به سیگار، مواد مخدر و مشکلات اخلاقی نیست.

در تحقیقات جدیدی که توسط Oxygen Media و Lightspeed انجام شد مشخص شد نزدیک به یک سوم از زنان بین 18 تا 34 بعد از برخواستن از خواب اولین کاری که انجام می‌دهند چک کردن صفحه خود در سایت فیس‌بوک است.

برای انجام این تحقیق مطالعه‌ای در بین ماه‌ می تا ژوئن سال 2010 روی هزار و 605 فرد که از این سایت اجتماعی استفاده می‌کنند انجام شد تا شیوه‌های رفتاری کاربران این سایت مشخص شود.

نزدیک به 50 درصد از کاربران فیس‌بوک از این سایت برای ارتباط پیدا کردن با افرادی استفاده می‌کنند که حتی آن‌ها را نمی‌شناسند و 50 درصد نیز اعلام کردند از ارتباط با افراد غریبه در این سایت خوشحال و راضی هستند.

استفاده از این سایت برای پیدا کردن دوستان در محیط واقعی نیز افزایش پیدا کرده‌ است به طوری که نزدیک به 55 درصد از مردان و 50 درصد از زنان انگلیسی این سایت را راهی برای پیدا کردن دوستان جدید در محیط واقعی دانسته‌اند.

این سایت حتی برای پایان دادن به ارتباطات کاری و حتی دوستانه هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان گفت فیس‌بوک جای خود را در ارتباطات و تعاملات اجتماعی انسان‌ها باز کرده است.

مارک زاکربرگ بنیان‌گذار فیس‌بوک و مدیر اجرایی این سایت می‌گوید: فیس‌بوک باعث شده است به تدریج نظر مردم در مورد حریم خصوصی تغییر کند. امروزه مردم تمایل دارند بیش از گذشته اطلاعات خصوصی یا تا حدی خصوصی را در مورد زندگی خود در اختیار دیگران قرار دهند.

یکی از خصوصیات این عصر، سرعت دگردیسی اطلاعات است. شیوه ارائه اطلاعات به مردم به سرعت در حال تغییر است و مردم هم به خوبی خود را با این تغییرات وفق می‌دهند.

البته شیوه مدیریت اطلاعات خصوصی در این سایت نگرانی‌‌هایی هم به وجود آورده بود و حتی باعث شده است بسیاری از کاربران این سایت، از ادامه فعالیت در این سایت صرف‌نظر کنند.

برای مثال نزدیک به 16 درصد از افراد مورد تحقیق اعلام کردند به دلیل مشکلاتی که این سایت برای آن‌ها به وجود آورده است، از جمله نداشتن کنترل کافی برای مدیریت اطلاعات خود و یا نداشتن وقت کافی استفاده از فیس‌بوک را متوقف کرده‌اند.
فیس‌بوک عامل اعتیاد به دوستان

روانشناسان معتقدند این سایت باعث "اعتیاد به دوستان" می‌شود و به همین دلیل هم هر روز تعداد کاربران آن افزایش پیدا می‌کند.

آن‌ها معتقدند استفاده از این سایت خصوصا برای زنان می‌تواند خطرناک باشد، چرا که زنان به دلیل احساسات خاصی که دارند و تمایل به ارتباط با دیگران در مقایسه با مردان در آن‌ها بیش‌تر است، ممکن است با احتمال بیش‌تری به استفاده از این سایت اجتماعی اعتیاد پیدا کنند.

علاوه بر آن، سایت‌های اجتماعی به تدریج در حال جایگزین شدن با ارتباطات واقعی با دوستان و اعضای خانواده می‌شود و به همین دلیل روابط اجتماعی واقعی به تدریج در حال ضعیف شدن هستند.

دیوید اسمالوود یک کارشناس اعتیادر در کلینیک Priory در این باره گفت: حداقل 10 درصد از جمعیت در خطر اعتیاد به سایت‌های اجتماعی قرار دارند.

او در ادامه گفت: این سایت به هیچ وجه برای افرادی که در حال ترک اعتیاد خود از مواد مخدر، مشروبات الکلی و دیگر اعتیادهای روانی مانند وسواس یا اعتیاد به خرید هستند مناسب نیست. علاوه بر آن‌که ممکن است عتیاد به این سایت‌ها اثر روانی بدی روی این افراد داشته باشد، شیوه ارتباطی در این سایت‌ها به گونه ایست که ممکن است احساس طرد شدن را در این افراد تقویت کند.

اعتیاد همیشه به آن‌ معنایی که ما تصور می‌کنیم نیست، استفاده افراطی از هر چیز مانند اینترنت می‌تواند به صورت اعتیاد بروز پیدا کند. در این حالت شما مرتبط احساس می‌کنید به شیوه‌ای باید نیاز روانی خود را برطرف کنید و به همین دلیل ممکن است تا ساعت‌ها در سایت‌هایی مانند فیس‌بوک در حال گشت و گذار باشید.

در مواردی حتی کاربران این سایت آن قدر وقت خود را پای آن صرف می‌کنند که خواب آن‌ها هم دچار اختلال می‌شود و به بیماری‌های دیگری مانند افسردگی یا ناامیدی دچار می‌شوند.

در حال حاضر فیس‌بوک بیش از 500 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد.

کارشناسان معتقدند اعتیاد در عصر حاضر تغییر شکل زیادی داشته است و دیگر محدود به مواد مخدر و سیگار و مانند آن نیست.

در تحقیق مشابهی که توسط محققان انگلیسی روی 3 هزار فرد زیر 30 سال انجام شده فیس‌بوک جرو 10 اعتیاد اول مدرن این کشور مطرح شده است. بعد از قهوه و شکلات، سایت فیس‌بوک در رده سوم قرار گرفته است.

برخی از اعتیادهای مدرن عصر فعلی شامل قهوه، شکلات، فیس‌بوک، محصولات زیبایی، هله‌هوله‌ها، شایعات در مورد اشخاص معروف مانند بازیگران و خوانندگان است.

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed