تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: بزرگداشت

تاریخ ارسال: سه شنبه، 28 اردیبهشتماه 1389  

 

تحقق شعار شهر بهتر، زندگی بهتر با مخابرات یا جامعه‌ی اطلاعاتی؟

 
 

امسال که اتحادیه جهانی مخابرات برای روز جهانی جامعه اطلاعاتی در جهان، شعار: "شهر بهتر، زندگی بهتر با تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی" را اعلام کرد و دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) و دبیر کل سازمان ملل متحد جداگانه پیامی در راستای تبیین این شعار به جهانیان فرستادند و حالا که در کشور ما این روز را روز روابط عمومی نامیدیم، کارشناسان بر توجه به یک نکته تاکید دارند که نقطه آغاز جامعه اطلاعاتی در بعد اجتماعی، دسترسی به اطلاعات و در بعد اقتصادی فراگیر شدن تکنولوژی‌های نوین ارتباطی یا ICT یا یعنی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات است. 

 
 

خبرگزاری ایسنا - امسال که اتحادیه جهانی مخابرات برای روز جهانی جامعه اطلاعاتی در جهان، شعار: "شهر بهتر، زندگی بهتر با تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی" را اعلام کرد و دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) و دبیر کل سازمان ملل متحد جداگانه پیامی در راستای تبیین این شعار به جهانیان فرستادند و حالا که در کشور ما این روز را روز روابط عمومی نامیدیم، کارشناسان بر توجه به یک نکته تاکید دارند که نقطه آغاز جامعه اطلاعاتی در بعد اجتماعی، دسترسی به اطلاعات و در بعد اقتصادی فراگیر شدن تکنولوژی‌های نوین ارتباطی یا ICT یا یعنی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات است.

جایی خواندم که یکی از اساتید دانشگاه تاکید کرده بود که دسترسی به اطلاعات یعنی شکل‌گیری پایگاه‌های اطلاعاتی در نقطه نقطه کشور، یعنی هر آنچه از اسناد، مدارک، مکاتبات، مراسلات، نوارهای صوتی، تصویری در هر سازمان و نهاد وجود دارد، تدوین، تنظیم، پردازش و رقومی شود و در پایگاه اطلاعاتی قرار گیرد و ICT، یعنی بستر مخابراتی و شبکه‌های فنی ارتباطی با استانداردهای بالا ایجاد شود تا هر فرد و هر نیازمند و هر مراجعه‌کننده از هر نقطه از جهان به راحتی و در هر لحظه که خواست با استفاده از این بستر به هر پایگاهی که خواست مراجعه کند و اطلاعاتی را بدهد یا اطلاعاتی را بگیرد.

این سوال برایم ایجاد شد که هر سال روزی را با عنوان روز جهانی ارتباطات برگزیده‌اند اما چرا باید گاهی پایین بودن کیفیت ابزار ارتباطی نظیر تلفن همراه و اینترنت که اغلب مردم با آن درگیرند در کشوری مانند ایران، از جمله انتقادات وارد بر عملکرد وزارت ارتباطات شود؟

بگذریم... در هر حال تنظیم مقررات و برنامه‌ریزی برای مخابرات جهان به منظور ایجاد تجهیزات و سیستم‌ها، ایجاد هماهنگی و انتشار اطلاعات لازم برای برنامه‌ریزی و استفاده از خدمات مخابراتی و رشد ارتباطات و ساختار آن، تهیه و تنظیم اصول و مقررات بین‌المللی حاکم بر موارد استفاده‌ی زمینی و فضایی از طیف فرکانس در جهت تسهیل تدوین قوانین داخلی کشورها، گسترش استانداردهای مخابرات به‌منظور تضمین سیستم‌های مخابرات داخلی، گسترش شبکه‌های مخابراتی و گشودن راهی به فن‌آوری‌های پیشرفته مخابرات در جهان برای بهبود اقتصاد و مبادله‌ی اطلاعات جهانی از جمله اهداف اتحادیه بین‌المللی مخابرات است.

به بهانه اینکه شعار امسال اتحادیه جهانی مخابرات "شهر بهتر، زندگی بهتر با تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی" انتخاب شده در این گزارش، بار دیگر آخرین وضعیت آمار و ارقام حوزه مخابرات و ارتباطات در کشور را مرور کردم.

طبق آخرین آمار رسمی در پایان سال 1388 ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان تهران 5/44 درصد، تعداد تلفن‌های منصوبه 7 میلیون و 682 هزار و 936 و تلفن‌های مشغول به کار 6 میلیون و 454 هزار و 889 شماره اعلام شد و تا پایان این سال، 50 هزار و 116 دستگاه تلفن همگانی نصب شده است. علاوه بر این یک هزار و 191 روستا داری ارتباط شدند، همچنین تا پایان سال 88 تعداد 370 دفتر روستایی تجهیز شدند که از این تعداد،‌ 318 دفتر بهره‌برداری شده‌ است.

بر اساس آخرین ارزیابی عملکرد تجمعی شرکت پست، سرانه مرسوله پستی در کشور در سال 88، 11،1 مرسوله بوده و این در حالی است که مقایسه این آمار با سال‌های گذشته نشان می‌دهد که این سرانه در سال 87، 14 مرسوله بوده و سال پیش‌تر از آن یعنی 86 به میزان 14،9 مرسوله و تعداد مرسولات پستی در سال 88، 803 میلیون مرسوله بود.

هم‌چنین پوشش مساحتی هر واحد پستی در سال 88، 94 کیلومتر مربع ، پوشش جمعیتی به ازای هر واحد پستی در سال 88 ، 4196 نفر،تعداد مرسوله به ازای هر واحد پستی در سال 88 46500 مرسوله ، تعداد مرسوله به ازای هر کارمند در سال 88 51100 مرسوله بوده است؛ عرضه‌ی خدمات پستی در دفاتر خدمات فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات روستایی در سال 88 ، 9453 دفتر بوده است.

اما ظرفیت پهنای ‌باند اینترنت کشورمان طی برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی، از 12 لینک STM1 در سال 84 به 137 لینک STM1 افزایش یافت که این رقم رشد 11 برابری، معادل 1140 درصد را نشان می‌دهد.

گفتنی است طبق اعلام مسوولان مخابراتی‌ ضریب نفوذ تلفن ثابت 38 درصد است که از ضریب نفوذ مطلوبی برخوردار است و در کلیه نقاط کشور واگذاری تلفن ثابت به‌روز است.

گزارش‌ها همچنین نشان دادند که تا پایان سال گذشته تعداد مشترکان همراه اول از مرز 37 میلیون نفر گذشت و اپراتور دوم نیز حدود 13 میلیون مشترک دارد که این آمار شامل مشترکان دائمی و اعتباری است و مشترکان تالیا هم بین 800 تا حدود یک میلیون اعلام شده است که تا بر اساس آن آمار همراه اول 1102 شهر، 46 هزار کیلومتر از جاده‌های کشور و 36 هزار روستا یعنی حدود 60 درصد روستاهای کشور را تحت پوشش دارد و به عبارت دیگر 94 درصد مردم کشور می‌توانند از شبکه همراه اول استفاده کنند.

بر اساس آخرین آمار همراه اول، شرکت ارتباطات سیار با 259 اپراتور در 110 کشور جهان قرارداد رومینگ بین‌الملل دارد.

طبق آنچه که مسوولان گفته‌اند واگذاری به روز تلفن ثابت در سراسر کشور، واگذاری میلیون‌ها خط تلفن همراه، برقراری ارتباطات میلیون‌ها کاربر خطوط داده و اینترنت، توسعه شبکه زیرساخت، توسعه امنیت فضای تبادل اطلاعات، افزایش پهنای باند کشور و خدمات بی‌شمار دیگر، بواسطه تلاش فعالان این حوزه محقق گردیده است.

بی‌شک فن‌آوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، شیوه‌های مدیریت شهری، ساختمان‌های هوشیار، مدیریت هوشمند ترافیک، شیوه های صرفه‌جویی جدید در مصرف انرژی و مدیریت ضایعات و حتی مبادله اطلاعات و دانش و برقراری ارتباط سیار، در یک جامعه اطلاعاتی پوینده همگرا را ارائه می‌دهد؛ در چنین شرایطی باید دید کشوری مانند ایران چگونه می‌تواند با داشتن تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی شهر بهتر و زندگی بهتری داشته باشد.

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed