تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: فیلترینگ سایت‌ها

تاریخ ارسال: دوشنبه، 13 اردیبهشتماه 1389  

 

مروری بر اخبار فیلترینگی از سطح جهان

 
 

چندی پیش در خبرها آمد که بیش از 500 وب‌سایت استرالیایی در اعتراض علیه فیلتر اینترنت پیشنهاد شده توسط دولت فدرال، صفحه وبشان را به رنگ سیاه درآورند.  

 
 

چندی پیش در خبرها آمد که بیش از 500 وب‌سایت استرالیایی در اعتراض علیه فیلتر اینترنت پیشنهاد شده توسط دولت فدرال، صفحه وبشان را به رنگ سیاه درآورند.

به گزارش ایسنا، وب‌سایتی به‌نام internetblackout ویژه این اعتراض یک هفته‌ای که «قطعی اینترنت بزرگ استرالیایی» نام گرفته، ایجاد شده است.

دولت فدرال استرالیا خواهان تصویب قوانینی به‌منظور وادار کردن فراهم‌کنندگان خدمات اینترنتی برای فیلتر مطالب ممنوع میزبانی شده در وب‌سایت‌های خارج از این کشور است اما تصمیماتش برای اجباری کردن فیلترینگ اینترنت مورد انتقاد گروه‌های لابی قرار گرفته است.

استفن کانروی، وزیر ارتباطات این کشور عنوان کرده است که قانونی را در نیمه نخست سال 2010 معرفی خواهد کرد و فیلتر در این کشور جزء شماری از تدابیر جدید برای تقویت محافظت آنلاین برای خانواده‌ها بوده و مسدود کردن مطالبی مانند هرزه‌نگاری کودکان، خشونت، تجاوز و محتواهای مشابه را به همراه دستورالعمل‌های مشروحی درباره ارتکاب جرائم یا استفاده از مواد مخدرغیرقانونی مدنظر دارد.

انتشار چنین مطالبی در سایت‌های استرالیایی ممنوع است اما دولت در حال حاضر هیچ کنترلی برروی وب‌سایت‌های مورد دسترسی یا سرورهای خارج از این کشور ندارد.

از سوی دیگر به گفته مخالفان، مطالبی مانند هرزه‌نگاری کودکان اغلب در شبکه‌های نقطه به نقطه یا چت‌ها مبادله می‌شود که تحت پوشش فیلتر قرار نمی‌گیرند. شرکت‌های اینترنتی شرکت‌کننده در طرح آزمایشی فیلترینگ نیز اجرای آن را دشوار خوانده‌اند.

سیستم فیلترینگ جدید برای مقابله با حملات داس

سیستم فیلترینگ جدیدی برای مقابله با حملات داس علیه شبکه‌های رایانه‌یی در دانشگاه آبرن در آلاباما طراحی شده که گفته می‌شود امنیت سیستم‌های دولتی، تجاری و آموزشی را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

حملات داس یا انکار سرویس به حمله‌ای اطلاق می‌شود که در آن تقاضاهای متعدد از سوی ده‌ها هزار رایانه برای دسترسی به وب‌سایت ارسال می‌شود که درنتیجه موجب از کار افتادن سرورها و قطع دسترسی به وب‌سایت هدف گرفته شده می‌شود.

راه‌هایی برای تنظیم یک شبکه به‌منظور فیلتر حمله داس و تشخیص برخی از الگوهای ترافیکی مربوط به آن وجود دارد. با این همه این فیلترها برای تشخیص واقعی یا غیرواقعی بودن درخواست‌های اطلاعات دریافت شده معمولا به رایانه‌ای که هدف حمله قرار می‌گیرد متکی هستند. این امر موجب مصرف منابع شده و درصورت بروز حمله داس گسترده، مشکل را پیچیده می‌کند.

فیلتر جدید از طریق پروتکل جدید در انتهای اتصال کاربر و منبع از این مشکل ممانعت می‌کند. این پروتکل که به اختصار IPACF نام دارد تهدیدهای متوجه سرورهای تایید هویت را مسدود کرده و همزمان به کاربران مجاز با کلمه عبور معتبر اجازه می‌دهد به منابع خصوصی دسترسی یابند.

رایانه کاربر باید کلمه عبور و همچنین شناسه کاربری یک‌بار مصرفی را به سرور برای بررسی سریع معرفی کند. به گفته محققان، هکرها نمی‌توانند هیچ یک از این دو را به درستی کپی کنند و در نتیجه بسته حمله فیلتر می‌شود.

یکی از معایب این لایه امنیتی افزوده شده افزایش منابع مورد نیاز برای سرور است با این همه محققان با اجرای حملات شبیه سازی شده اقدام به آزمایش IPACF کرده و این فیلتر موفق شد در ظرف چند دهم ثانیه بسته اطلاعاتی غیرواقعی را رد کند.

اعتراض برزیل به فهرست سانسور گوگل

دادستان‌های برزیلی بر این باورند ابزار جدید گوگل که تقاضای دولت‌ها برای دریافت اطلاعات کاربران یا برداشتن محتوا از سرویس‌های این شرکت را نشان می‌دهد، انتقاد غیرموجه از کشورشان است.

گوگل هفته گذشته ابزار آنلاینی را منتشر کرد که نشان می‌دهد این شرکت در کدام یک از کشورهای جهان با فشار دولت‌ها برای حذف محتوا یا ارایه اطلاعات شخصی درباره کاربران مواجه است.

برزیل تقریبا در میان صد کشور جهان با 291 تقاضا برای برداشتن اطلاعات و سه هزار و 663 تقاضا برای دریافت اطلاعات کاربران در طی شش ماه دوم سال 2009 درصدر قرار گرفت.

این آمار شامل چین نیست زیرا تقاضاهای سانسوری که گوگل به هنگام فعالیت در سرزمین اصلی چین دریافت کرده، به دلیل طبقه‌بندی شدن این اطلاعات به‌عنوان اسرار دولتی، منتشر نشده‌اند.

یکی از دادستان‌های برزیلی که بر گروه تحقیقات موارد هرزه‌نگاری کودکان و نژادپرستی در اینترنت ریاست می‌کند، اظهار کرد بیش‌تر تقاضاهای برزیل به چنین مواردی مربوط بوده است.

به گفته وی، دولت برزیل هیچ نوع سانسوری اعمال نکرده و از نظر قانونی ناچار است موارد هرزه‌نگاری کودکان و نژادپرستی را بررسی کند و به اطلاعات عاملان این جرائم نیاز دارد.

استرالیا از فیلتر اینترنت اجباری دفاع کرد

به‌دنبال قرار گرفته شدن استرالیا در فهرست دشمنان اینترنت یک گروه مدافع رسانه، دولت استرالیا از طرح خود برای مسدود کردن برخی از محتوای اینترنتی مانند سوءاستفاده از کودکان یا تبلیغ تروریسم دفاع کرد.

خبرنگاران بدون مرز به تازگی در گزارش "دشمنان اینترنت" این سازمان، استرالیا را در فهرست دشمنان اینترنت در کنار کشورهایی مانند کره شمالی، ترکیه و روسیه قرار داد.

طبق اعلام این گروه مدافع مطبوعات، در حالی که استرالیا در زمینه سانسور در ردیف این کشورها قرار نمی‌گیرد اما پیشنهادش برای به‌کارگیری فیلتر اجباری در اینترنت برای حذف مطالب غیرقانونی و افراطی نگرانی‌هایی را برانگیخته است.

استفان کانروی، وزیر ارتباطات استرالیا، خواهان فیلتر وب توسط فراهم‌کنندگان خدمات اینترنتی است تا دنیای آنلاین نیز با استانداردهای سانسور به‌کارگرفته شده برای مطالبی مانند فیلم‌ها، کتاب‌ها و DVD مطابق شود.

به گفته سخنگوی این وزارتخانه، دولت استرالیا از قرارگیری محتوای رتبه‌بندی شده تحت درجه RC در اینترنت پشتیبانی نمی‌کند؛ این محتوا شامل تصاویر سوءاستفاده از کودکان، خشونت، دستورالعمل‌های مفصل برای انجام اعمال تروریستی یا استفاده از مواد مخدر و مطالب حمایت‌کننده از اعمال تروریستی می‌شوند.

تحت قوانین طبقه‌بندی شده استرالیا، این مطالب در نشریه‌های خبری یا کتابخانه‌ها موجود نبوده و در سینما یا تلویزیون مشاهده نمی‌شوند و برروی وب سایت‌های تحت میزبانی استرالیا قابل دسترس نیستند.

اما طبق پیشنهاد دولت این کشور، با الزام خدمات‌دهندگان برای مسدود کردن محتوای اینترنتی میزبانی شده در خارج از این کشور که مطالب آن‌ها به عنوان RC شناخته شده، این نوع مطالب سازماندهی می‌شوند.

با این همه گروه مدافع آنلاین Electronic Frontiers استرالیا اعلام کرده این فیلتر همچنان ایده خوبی نیست و بر این باور است که به‌کارگیری چنین سیستمی راه را برای سانسور گسترده‌تر در آینده هموار می‌کند.

هشدار چین به گوگل برای ادامه‌ی فیلتر اینترنت

چندی قبل در خبرها آمده بود که چین به‌دنبال تهدید گوگل برای ترک این کشور به دلیل حملات اینترنتی و سانسور اینترنت، به این شرکت آمریکایی هشدار داد درصورت توقف فیلتر نتایج جست‌وجو با تبعاتی روبه‌رو خواهد شد.

این اظهارات از سوی وزیر صنعت و فن‌آوری اطلاعات چین در واکنش به تهدید غول اینترنتی گوگل عنوان شد که اعلام کرده درصورت اصرار پکن برای ادامه سانسور جست‌وجوهای اینترنتی، آماده ترک این کشور شده است.

وی اعلام کرد این کشور از توسعه کسب و کار و سهم بازار گوگل در چین پشتیبانی می‌کند اما درصورتی که این شرکت از قوانین چین تخطی کند، غیردوستانه و غیرمسوولانه بوده و بدون شک با پیامدهایی روبه‌رو می‌شود.

چین در سیستم فیلترینگ وسیعی که اداره می‌کند و "دیوار آتش بزرگ چین" نام دارد، اطلاعاتی را که مضر به نظر می‌رسند از جمله هرزه‌نگاری و خشونت و همچنین مطالب مخالف سیاسی را حذف می‌کند.

گوگل در ماه ژانویه تهدید کرد به فعالیت موتور جست‌وجوی چینی زبانش خاتمه داده و ممکن است چین را به‌دلیل حملات اینترنتی که از این کشور علیه شبکه‌اش انجام گرفته و هدف آن دسترسی به اشتراک‌های فعالان حقوق بشر چینی در سراسر جهان بوده، ترک کند.

این شرکت از آن زمان به فیلتر نتایج جست‌وجو در Google.cn ادامه داده و تبلیغاتی را نمایش می‌دهد که معرف ده‌ها موضوع مختلف در چین است.

گوگل هم اعلام کرده که اخیرا با دولت چین در مورد آینده‌اش در این کشور سرگرم گفت‌وگو بوده است؛ این شرکت هیچ برنامه زمانی را برای پایان دادن به فیلترش مشخص نکرده است.

بینگ جست‌وجوهای مستهجن در خاورمیانه را فیلتر می‌کند

بررسی جدید نشان داد که موتور جست‌وجوی بینگ مایکروسافت در سانسور محتوای هرزه‌نگاری در خاورمیانه محتاط‌تر از دولت‌های این منطقه عمل می‌کند.

بررسی انجام گرفته از نسخه اختصاص‌یافته بینگ مایکروسافت برای کاربران در کشورهای عربی توسط گروه Open Net Initiative نشان داد که این موتور جست‌وجو کلمات عربی و انگلیسی مربوط به محتوای مستهجن را فیلتر می‌کند.

بر اساس گزارش ONI، کاربرانی که از این کلیدواژه‌ها استفاده کنند با پیام "کشور یا منطقه شما تنظیمات SafeSearch بینگ را ملزم می‌کند که نتایج نمایش‌دهنده محتوای بزرگسالان را فیلتر می‌کند" مواجه می‌شوند.

طبق این گزارش، با توجه به این که با وجود سانسور سیاسی گسترده، تمامی کشورهای این منطقه فیلتر مطالب مستهجن را اجباری نکرده‌اند این پیام عجیب به‌نظر می‌رسد.

به گزارش ایسنا، نویسندگان این گزارش با اشاره به ابراز تمایل مایکروسافت برای بودن در خط مقدم دفاع از آزادی بیان در سراسر جهان، پیوند دادن این موضع را با استانداردهای فیلتر فعلی مایکروسافت دشوار دانسته‌اند.

البته در این گزارش خاطرنشان شده که بینگ تنظیمات جست‌وجو را برمبنای آدرس IP که نشان می‌دهد کاربر در چه نقطه‌ای قرار دارد، تحمیل نمی‌کند بنابراین کاربران می‌توانند با انتخاب نسخه‌های ایجاد شده بینگ برای کشورهای دیگر، از فیلترها عبور کنند.

فیلتر سایت‌های اینترنتی در افغانستان

افغانستان سایت‌های اینترنتی دارنده مضامین مستهجن یا خشونت‌آمیز را مسدود خواهد کرد و سیدمخدوم رهین - وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان - اعلام کرده که ممنوعیت اینترنتی جدید ارتباطی با مسئله آزادی رسانه‌ها ندارد.

به گفته وی، سایت‌هایی که مطالب مستهجن، محتوای مربوط به قاچاق و پرورش مواد مخدر و خشونت مانند ساختن بمب و شرطبندی را منتشر می‌کنند، باید ممنوع شوند.

به گفته یکی از مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان، وزارت ارتباطات در حال کار با فراهم‌کنندگان خدمات اینترنتی برای وضع این ممنوعیت است.

فیلتر سایت‌های مرتبط با گروه‌های ترور در کویت

کویت شماری از وبلاگ‌های اینترنتی و وب‌سایت‌های مرتبط با گروه‌های ترور را مسدود کرده است.

به گفته معاون وزارت ارتباطات کویت، این وزارتخانه شماری از وبلاگ‌ها را که برای ارتباط با گروه‌های تروریستی و افراط‌ گرا مورد استفاده بودند، مسدود کرده است.

وی با بیان اینکه این وزارتخانه قانون را اجرا می‌کند و هدف آن حفظ ارزش‌های اسلامی است، افزود: این وزارتخانه همچنین سایت‌های موهن به خداوند، امیر کویت و مروج هرزه‌نگاری بوده و وحدت ملی را به خطر می‌اندازند فیلتر کرده است.

اما شماری از نمایندگان پارلمان کویت کنترل وبلاگ‌ها توسط این وزارتخانه را نقض قانون اساسی توصیف کرده و تهدید کرده‌اند وزیر ارتباطات را در پارلمان مورد پرسش قرار می‌دهند.

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed