تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: جامعه ‌اطلاعاتی

تاریخ ارسال: پنجشنبه، 19 فروردینماه 1389  

 

شکاف دیجیتالی شهر و روستا با دفاتر ICT از بین می‌رود؟

 
 

بدون شک نقش سازمان‌های بین‌المللی در توسعه‌ی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات از جنبه‌های مختلف مورد توجه جهانیان قرار دارد و کشور ما نیز که به‌عنوان عضوی فعال در این مجامع حضور دارد، باید بتواند از مزایای این عضویت در حد مطلوبی استفاده کند، در این راستا دسترسی مردم روستا همچون مردم شهرها به اطلاعات در جامعه‌ی اطلاعاتی امری است که از سوی این مجامع ضروری تلقی و تاکید شده که باید در اولویت قرار بگیرد که در ایران هم اقداماتی در این حوزه انجام شده و در حال انجام است. 

 
 

بدون شک نقش سازمان‌های بین‌المللی در توسعه‌ی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات از جنبه‌های مختلف مورد توجه جهانیان قرار دارد و کشور ما نیز که به‌عنوان عضوی فعال در این مجامع حضور دارد، باید بتواند از مزایای این عضویت در حد مطلوبی استفاده کند، در این راستا دسترسی مردم روستا همچون مردم شهرها به اطلاعات در جامعه‌ی اطلاعاتی امری است که از سوی این مجامع ضروری تلقی و تاکید شده که باید در اولویت قرار بگیرد که در ایران هم اقداماتی در این حوزه انجام شده و در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، سازمان‌های مهم بین‌المللی مانند یونسکو، اتحادیه‌ی جهانی ارتباطات راه دور، UNDP و بانک جهانی از جمله سازمان‌هایی هستند که برنامه‌های بسیاری را برای توسعه‌ی ICT در مناطق محروم و به ویژه کمک به روستاها و مناطق دور افتاده دنبال می‌کنند.

به گفته کارشناسان این سازمان‌ها معمولا با مطالعه‌ی چالش‌های جهان در جهت رفع آن‌ها به ویژه در زمینه‌ی فقر زدایی، رفع تبعیض، ایجاد شرایط آموزش ارزان و ساده، مبارزه با بیماری‌های فراگیر و اخیرا توسعه‌ی ICT در مناطق محروم مانند روستاها تلاش می‌کنند.

به طوریکه در ماه مارس 2001 شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد ارائه‌ی یک طرح ضربتی در زمینه‌ی ICT را از دبیرخانه‌ی عمومی سازمان ملل درخواست کرد که متناسب با اهمیت واقعی مبارزه‌ی جهانی برای رفع شکاف دیجیتال باشد.

اهداف این طرح در واقع همان اهداف کلی سازمان ملل است، اما به طور خاص اهداف این طرح را شامل ایجاد دسترسی آسان و کم هزینه به شبکه‌های اطلاع رسانی (به طور عمده اینترنت)، تولید و تقسیم اطلاعات به وسیله‌ی ICT در میان کشورهای در حال توسعه است.

تلاش‌هایی برای فراهم آوردن سرمایه و زمینه‌های لازم برای توسعه‌ی ICT صورت می‌گیرد و در این جهت سعی می‌شود با نشان دادن توسعه‌ی ICT به عنوان راه حلی برای بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشورها، دولت‌ها را ترغیب به حمایت از این طرح کنند.

در این راستا سمینارهای متعددی در سطوح عالی سیاسی تشکیل شده که سعی در بالا بردن آگاهی رهبران و سیاستگذاران دولت‌ها در زمینه‌ی اهمیت توسعه‌ی ICT دارند، همچنین ایجاد همسویی در سرمایه گذاری غیر دولتی در چارچوب فعالیت‌های این طرح قرار دارد که این امر به منظور کارایی موثرتر سرمایه برای پیشبرد توسعه صورت می‌گیرد و به این منظور این طرح قصد ایجاد ارتباطی فعال بین سرمایه گذاران در این زمینه را دارد.

در ایران هم همایشهای کاربرد فن‌آوری اطلاعات در روستا برگزار شده و اقداماتی در حال انجام است؛ ایران اعلامیه‌ی اصول جامعه‌ی اطلاعاتی را در اجلاس ژنو امضاء کرده و عملا متعهد شده تا در ساختار جامعه‌ی اطلاعاتی جهان تاثیر گذار باشد و در این خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه‌هایی را برای توسعه‌ی ICT در روستاها مد نظر دارد.

قرار بود تا پایان سال 1384 حداقل امکان لازم برای برقراری کاربردهای ICT در روستاها را در 10 هزار روستا برقرار شود و در این خصوص اعتبار لازم پیش و در مرحله‌ی بعد و تا پایان برنامه‌ی توسعه‌ی چهارم تا 20 هزار روستا از خدمات ICT بهره مند شوند.

طبق آخرین آمار تعداد روستاهای دارای ارتباطات مخابراتی از شهریورماه سال 84 تا تیرماه سال جاری از 45 هزار و 234 روستا به 53 هزار و 858 روستا افزایش داشته است. همین مدت روستاهای مجهز به دفاتر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از 963 روستا به 8 هزار و700 روستا افزایش است.

طبق اعلام، توسعه شبکه ارتباطات روستایی که در زمره زرین‌ترین بخش‌های عملکرد مجموعه مخابرات ایران بوده در راستای تحقق شعار حمایت از اقشار مستضعف و محروم جامعه به عنوان یکی از محوری‌ترین شعارهای انقلاب اسلامی صورت پذیرفته و سرمایه‌گذاری در این بخش کمترین بازده اقتصادی را به دنبال نداشته است.

توسعه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، ضرورت اجتناب‌ناپذیر در توسعه و ارتقای سطح فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جوامع شهری و روستایی به شمار می‌رود و با توجه به راه‌اندازی بیش از 8700 دفتر خدمات ارتباطی در روستاهای کشور وزارت ارتباطات به عنوان متولی این طرح ملی درصدد برآمد با مشارکت و مساعدت سایر وزارتخانه‌ها و همچنین سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط، همایش دو روزه‌ای به منظور معرفی دفاتر ICT روستایی و کارکردها و خدمات آن برگزار کند.

اما در برنامه چهارم توسعه نگاهی به بحث‌های مقایسه‌ای ایران در بحث ارتباطات، اهداف جهانی را مدنظر داشتند که براساس اهداف تعریف شده، بحث ارتباطات روستاها و برقراری ارتباطات جزو تعاریف مهم مطرح شده بود. تجهیزات پستی و پست‌بانکی کارگزار آموزش دیده خدمات ارتباطاتی و فن‌آوری اطلاعات، خدمات پستی و پست بانکی از جمله امکانات و تجهیزات موجود در دفاتر عنوان شده است.

به گفته مدیر عامل شرکت مخابرات ایران تمام دفاتر ICT سودده هستند و موضوع مهم در این زمینه این است که وقتی می‌خواهیم ICT را به روستا ببریم باید جایی باشد که در روستا برای مردم ملموس باشد.

حداقل هزینه سرمایه‌ای یک دفتر ICT روستایی به طور متوسط 10 میلیون تومان و هزینه‌های جاری ماهانه آن‌ 650 هزار تومان است. و طبق آنچه در همایش کاربرد فن‌آوری اطلاعات در روستا عنوتان شده 5 میلیون و 300 هزار ساعت در سال ارتباط اینترنت در روستاها داشتیم.

در هر حال عمده‌ترین اهداف ICT روستایی ارائه خدمات ارتباطی و اطلاعاتی به صورت یکپارچه و مجتمع به روستاییان، ارائه خدمات بانکی به صورت سنتی و الکترونیکی در محل روستاها به روستاییان، ایجاد بستری برای ایجاد توسعه خدمات الکترونیکی به صورت پیشخوان خدمات در روستا، افزایش دسترسی خدمات روستاییان به شبکه جهانی اینترنت به منظور استفاده از توانمندی‌های فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه فضا و امکانات ارتباطی و اطلاعاتی مورد نیاز به سایر سازمان‌های فعال در روستا اعلام شده است.

افزایش کیفیت خدمات به روستاها، به روز بودن خدمات و دسترسی 24 ساعته روستا به خدمات، افزایش پاسخگویی دولت در مقابل روستاییان، تمرکز خدمت بر نیازهای ساکنان روستاها و امکان سفارشی‌سازی و ارائه خدمات از جمله مزایای ICT برای روستا برشمرده شده و باید دید این موضوع تا چه حد در کشوری مانند ایران به تحقق پیوسته است.

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed