روزنامه فناوران اطلاعات - وبسایت افشاگر ویکیلیکس و یک فعال روس حقوق بشر و حامی آزادی بیان در اینترنت به عنوان کاندید جایزه صلح نوبل 2011 انتخاب شدند.
کمیته نروژی نوبل اعلام کرد که حوزه انتخابی برای برندگان جایزه صلح نوبل امسال شامل 53 سازمان و 237 نفر از نامزدان برتر سال گذشته از جمله سیما ثمر، حامی حقوق بشر در افغانستان، هلموت کول و صدر اعظم سابق آلمان میشود. گیل لاندستاد (Geir Lundestad)، یکی از اعضای هیات داوران نوبل اعلام کرد: با در نظر گرفتن مدت طولانی، میتوان گفت که نکته قابل توجه این جایزه، قدرت و رشد تعداد نامزدهای این جایزه است.
اعضای تمامی پارلمانهای ملی، پروفسورهای حقوق یا دانشمندان سیاسی و برندگان قبلی میتوانند برای این جایزه کاندید شوند.
نماینده پارلمان نروژ با استناد به اینکه ویكیلیكس با افشای اسناد محرمانه یکی از مهمترین همکاران آزادی بیان در قرن بیست و یکم بوده است، این وبسایت را برای دریافت جایزه 2011 نوبل صلح كاندید كرد. اسنور والن گفت: ویکیلیکس با افشای اطلاعات مربوط به فساد، نقض حقوقبشر و جنایات جنگی طبیعتا مدعی جایزه صلح نوبل است. این در حالی است که جولیان آسانژ، بنیانگذار جنجالی این سایت هماکنون به اتهام آزار جنسی تحت تعقیب پلیس انگلیس است.
لاندستاد درباره اینکه اعتراضات گسترده مردمی در شمال آفریقا و خاورمیانه چقدر بر نحوه انتخاب برنده جایزه صلح نوبل توسط هیات پنج نفره داوران نوبل تاثیرگذار بوده است، توضیحی نداد. اما برخی کارشناسان اعلام کردند که اینترنت و شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توییتر که نقش بسزایی در سازماندهی اعتراضات مردم داشتهاند، میتوانستند از برندگان این جایزه باشند. گفتنی است که امسال 241 نفر برای نامزدی دریافت جایزه صلح نوبل معرفی شدهاند. بر اساس تخمینها مصطفی عبدالجمیل کیریم اوغلو، مخالفان کوبایی، سوئتلانا گاننوشکینا مدافع روس حقوق بشر و سایت ویکی لیکس در میان نامزدها جای دارند. برندگان این جایزه که به افراد و سازمانهای در خدمت بشریت اهدا میشود در ماه اکتبر اعلام خواهد شد.
در سال ۲۰۰۸ اهدا جایزه صلح نوبل به باراک اوباما اولین رهبر سیاهپوست آمریکا که هنوز یک سال نیز از آغاز پست ریاست جمهوریش نگذشته بود، تفاسیر متفاوتی در پی آورده بود.