تبلیغات در مدیانیوز

 
راهنمای آنلاین روزنامه‌نگاران
 
دوره‌های دانشگاهی رسانه و ارتباطات
 

--------------------------------------------
mevlana rumi
Jalaluddin Mohammad (Rumi), the Persian Sufi poet and Mystic
--------------------------------------------
مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای
مطالعات فرهنگی، مطالعات رسانه‌ای، مطالعات ارتباطی
--------------------------------------------

 

آخرین اخبار


- گوگل ۳۲ نام دامنه را تصاحب کرد
- پرونده اکتا به دیوان دادگستری اروپا ارجاع شد
- اعتراض به خودکشی تعدادی از کارگران اپل در چین
- قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی
- فناوری‌های تشخیص چهره به کمک تبلیغات می‌آیند
- این هرم وارونه نمی‌ماند: پاسداشت ۴۰ سال روزنامه‌نگاری حسین قندی
- حمله هکرها به بازار بورس آمریکا در حمایت از جنبش وال‌استریت
- رئیس گوگل 1.5 میلیارد دلار سهامش را می‌فروشد
- تولید تبلت ۲۰۰ دلاری توسط ارتش پاکستان
- مایکروسافت چرخه زندگی ویندوزها را طولانی می‌کند

 

گروه خبری: سانسور رسانه‌ای

تاریخ ارسال: پنجشنبه، 28 خردادماه 1388  

 

محدودیت‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی در ایران

 
 

هم‌زمان با ادامه‌ی اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، تلاش برای محدود کردن امکانات ارتباطی معترضان نیز افزایش یافته است. 

 
 

دویچوله - هم‌زمان با ادامه‌ی اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، تلاش برای محدود کردن امکانات ارتباطی معترضان نیز افزایش یافته است.

اینترنت و تلفن همراه، دو وسیله‌ی ارتباطی معترضان، روز به‌روز محدودتر می‌شود و خبرنگاران خارجی نیز از پوشش خبری رویدادهای ایران منع شده‌اند.

تازه‌ترین اقدام دولت ایران برای محدود کردن امکانات ارتباطی متعرضان، بستن "یاهو مسنجر" است. جوانان ایران در روزهای اخیر با ایجاد اتاق‌های مجازی گفت‌وگو در "یاهو مسنجر" بحث‌های داغی را پیرامون حوادث اخیر کشور پیش می‌بردند. یاهو مسنجر یکی از ابزارهای ارتباطی محبوب جوانان ایرانی است. می‌توان گفت، بحث‌های روزهای اخیر ایرانیان در اتاق‌های مجازی در اینترنت، زنده‌ترین و پرحرارت‌ترین بحث‌ها در طول پیدایش این اتاق‌ها در شبکه‌ی اینترنت بود.

محدودیت برای وبسایت‌های ارتباطی هواداران نامزدهای رقیب محمود احمدی‌نژاد از پیش از انتخابات ۲۲ خرداد آغاز شد. اما پس از انتخابات تقریبا تمام سایت‌های حامی میرحسین موسوی و مهدی کروبی فیلتر شدند. فیلترینگ سایت‌ها حتی از سایت‌های حامی نامزدهای رقیب فراتر رفت و شامل پایگاه‌هایی نیز شد که کارشان اساسا اطلاع‌رسانی حرفه‌ای بود. دو وبسایت خبری "آینده" و "شهاب‌نیوز"، که اطلاع‌رسانی بی‌طرفانه‌ای از رخدادهای مرتبط با انتخابات داشتند، به دستور مقام‌های قضایی برای چندین روز از فعالیت بازماندند.

سرعت اینترنت نیز در روزهای اخیر به شدت کاهش یافته است. اینترنت پرسرعت در ایران دیگر عملا مفهوم خود را از دست داده است. در برخی شهرها، از جمله پایتخت، دسترسی به اینترنت بسیار دشوار یا عملا غیرممکن شده است.

فعالیت شبکه‌ی تلفن‌های همراه نیز اکنون تابع ارزیابی دولت و شرکت مخابرات از اوضاع سیاسی و تحولات روز است. در چند روز پرحادثه‌‌ی اخیر، بارها شبکه‌ی تلفن‌ همراه از کار افتاد. علاو‌ه بر این، شبکه SMS نیز که از روز ۱۱ ژوئن (یک روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری) قطع شد، هم‌چنان غیرفعال است.

«به احترام کاربران ایرانی»

تماس با شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و تویتر (Twitter) در اینترنت هر چند بدون مانع نیست، اما به‌هرحال وجود دارد. تویتر در چند روز گذشته، یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی جوانان ایرانی بود. این شبکه‌ی اجتماعی در نظر داشت در روزهای اخیر امکانات و نرم‌افزارهای خود را تعمیر و بهسازی کند، اما مدیران این شبکه اعلام کرده‌اند به احترام کاربران ایرانی خود این کار را به تاخیر می‌اندازند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه (۱۷ ژوئن) از واشنگتن خبر داد که تاخیر در تعمیر و بازسازی تویتر به خواهش وزارت خارجه‌ی آمریکا صورت گرفته است. به این ترتیب اگر تویتر دچار فیلترینگ نشود، یکی از امکانات محدود ارتباطی ایرانیان با یکدیگر در داخل و خارج از کشور است. توقف کوتاه‌مدت فعالیت تویتر برای روز دوشنبه‌ی گذشته (۱۵ ژوئن) پیش‌بینی شده بود.

محدودیت برای رسانه‌های خارجی

هم‌زمان با محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت و تلفن‌های همراه، نمایندگان رسانه‌های خارجی در ایران نیز از روز گذشته از پوشش خبری حوادث ایران منع شده‌اند. بنا بر گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی، وزارت ارشاد روز سه‌شنبه ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) به خبرنگاران خارجی اطلاع داده که اجازه ندارند در شهرهای ایران به تهیه‌ی آزادانه‌ی گزارش و فیلم خبری اقدام کنند.

براساس این گزارش، خبرنگاران خارجی تنها می‌توانند از گردهمایی‌های دارای مجوز دولتی خبر و گزارش تهیه کنند. در فعالیت برخی شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان خارج از کشور مثل بی‌بی‌سی نیز اخلال ایجاد شده است.

محدودیت برای فعالیت خبرنگاران خارجی پس از آن ایجاد شد که اعتراض‌ها به نتایج اعلام‌شده‌ی انتخابات ۲۲ خرداد ابعاد بی‌سابقه‌ای یافت. پوشش خبری راهپیمایی روز دوشنبه در تهران توسط رسانه‌های خارجی، توجه افکار عمومی جهان به رخدادهای ایران را به شدت برانگیخت. تظاهرات روز دوشنبه که جمعیت شرکت‌کننده در آن "صدها هزار" نفر اعلام شده، از زمان انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ بی‌سابقه بود.

محدویت‌های اطلاع‌رسانی پیرامون رویدادهای اخیر ایران تنها شامل خبرنگاران خارجی نیست. رسانه‌های داخل کشور نیز به‌شدت زیر فشار سانسور تحمیلی هستند، تا جایی که حتی روزنامه‌ی خود میرحسین موسوی، "کلمه سبز" نتوانست بیانیه‌ی موسوی در اعتراض به نتایج انتخابات را چاپ کند. این روزنامه روز یکشنبه یک ستون سفید به جای بیانیه‌ی موسوی چاپ کرده بود.

منبع: دویچوله

 
 

ارسال مطلب به:

Cloob del.icio.us  Digg Socializer  
 

 

 

 رسانه‌های جمعی | رسانه‌های اجتماعی | رسانه‌های دیجیتال | رسانه‌های شخصی | روزنامه‌نگاری | علوم ارتباطات | زندگی رسانه‌ای | تبلیغات | سازمان‌های رسانه‌ای | رویدادها

صفحه اول |
راهنمای روزنامه‌نگاران | راهنمای دانشگاه و آموزش | رسانه‌های اجتماعی | برچسب‌ها | پیوندها | نقشه ‌سایت | تبلیغات | درباره ما | RSS

 
 
صفحه اول
رسانه‌های جمعی
رسانه‌های دیجیتال
رسانه‌های شخصی
رسانه‌های اجتماعی
سازمان‌های رسانه‌ای
رویدادهای رسانه‌ای
زندگی رسانه‌ای
علوم ارتباطات
روزنامه‌نگاری
تبلیغات
 
خبرنامه

با وارد کردن ایمیل و مشترک شدن در خبرنامه، مطالب روزانه ارسال می‌شود

 

 

 

 
info-at-medianews.ir Feed Google Plus Twitter Facebook FriendFeed