کمیته پشتیبانی از خبرنگاران (CPJ) در گزارش جدیدی اعلام کرد با وجود دولت نظامی که به شدت دسترسی به اینترنت را محدود و مردم را برای ارسال مطالب انتقادی به اینترنت سالها زندانی میکند، میانمار بدترین کشور جهان برای وبلاگنویسان است.
به گزارش ایسنا، گزارش «10 کشور بدتر جهان برای وبلاگ نویس بودن» همچنین از شماری از کشورهای خاورمیانه و آسیا نام برده که ضریب نفوذ اینترنت در آنها رشد کرده و سرکوبی دولت نیز در واکنش به آن افزایش یافته است.
به گفته جوئل سیمون، مدیر اجرایی CPJ، وبلاگنویسان پیشگامان تحول اطلاعاتی بوده و شمار آنها به سرعت در حال افزایش است اما دولتها به سرعت فرا میگیرند چگونه با استفاده از سانسور و فیلتر اینترنت، محدودیت دسترسی آنلاین و کاوش اطلاعات شخصی، فنآوری را علیه وبلاگنویسان به کارگیرند و هنگامی که تمامی اینها با شکست مواجه شدند مقامات دولتی به سادگی چند وبلاگ نویس را برای ارعاب باقی جامعه آنلاین به در پیش گرفتن سکوت یا خودسانسوری، به زندان میاندازند.
براساس گزارش CPJ، بر مبنای زندانی کردن، کنترل و ارعاب، کشورهایی چون سوریه، عربستان سعودی، تونس و مصر به عنوان سرکوبگران آنلاین پیشتاز در خاورمیانه و آفریقای شمالی شمرده میشوند. چین و ویتنام که در آنها فرهنگ وبلاگنویسی شکوفا شده با مونیتورینگ و محدودیت گسترده دولت مواجه شده، جز بدترین کشورها برای وبلاگنویسی در آسیا هستند. کشورهای کوبا و ترکمنستان که دسترسی به اینترنت در آنها به شدت محدود است نیز جز این فهرست هستند.
کمیته پشتیبانی از خبرنگاران این گزارش را به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات در سوم ماه می (13اردیبهشت) منتشر کرده و خواستار توجه به سرکوبی آنلاین شده که تهدید ظهور یافته بزرگی برای آزادی مطبوعات در سراسر جهان است.
CPJ وبلاگ نویسانی را که کارشان گزارشی یا تفسیر مبتنی بر واقعیت است، خبرنگار میداند. در سال 2008 این سازمان دریافت وبلاگنویسان و دیگر خبرنگاران آنلاین، بزرگترین گروه حرفهای هستند که به زندان افتادهاند و برای نخستین بار شمار آنها از خبرنگاران روزنامه و رادیو و تلویزیون زندانی پیشی گرفته است.
در گردآوری این فهرست CPJ وضعیت وبلاگنویسان سراسر جهان را بررسی کرده است. اعضای CPJ با مشاوره کارشناسان اینترنت هشت معیار از جمله استفاده دولت از فیلترینگ، مونیتورینگ، نظارت و کنترل، استفاده مقامات از زندان و اشکال دیگر آزار قانونی برای سرکوبی وبلاگ نویسی انتقادی و گستردگی و بازبودن دسترسی به اینترنت را برای تهیه گزارش خود لحاظ کرده است.